Diyeti adeta yaşam biçimi haline getirmeliyiz ki sağlıklı sonuçlar alabilelim çünkü insanlar genellikle üç günlük, beş günlük, bir aylık… gibi kısa sürede diyet yaparak kilo vereceklerine inanırlar. Bu yanılgı toplumun genelinde vardır ama bu uygulanan diyetlerde kilo verilme şansı ne yazık ki oldukça azdır yada hiç yoktur.
Aşırı kiloda olan bir kişi zayıflamayı ve diyet yapmayı kafasına koyduysa öncelikle doktoruna başvurarak kan değerleri ve metabolizma analizleriyle beslenme alışkanlığını öğrenmeli ve ona uygun şekilde doktoruyla birlikte bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Nasıl ki bir başkasına ait olan hapı içmiyorsak başkasının uyguladığı diyeti de uygulamamalıyız. Nitekim de kilo problemi bazı kişiler için ciddi manada sorunlar yaratmaktadır. Kötü sonuçlarla karşılaşmamak adına her zaman bir hekim yardımı almak şarttır.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki diyet demek aç kalmak demek değildir. Toplumumuzda çoğunlukla diyet; az yemek, kısıtlı beslenmek olarak tanımlandığı için genel olarak sadece kilo vermek isteyenlerin uygulayacağı bir yöntem gibi algılanabilir ama aksine diyet, dengeli beslenmek ve sadece kilo vermek dışında devamlı sağlığına dikkat etmek isteyenlerin yaptığı bir beslenme biçimidir.