- Ege ve Akdeniz Bölgeleri
Turist çekme gücü yüksek, doğal güzellikler, tarihi yapılar ve sanat eserleri açısından zengin olan yerler, turizm bölgeleri olarak adlandırılır. Uzunluğu yaklaşık olarak 8000 km’yi aşan kıyıları, yer yer ormanları ve muhteşem plajları ile beğenileri kazanan Ege ve Akdeniz bölgeleri de, turizm cennetleri arasında yer alıyor. Yazları güneşli gün sayısı, pek çok ülkeye göre daha fazla olan bu yerlerde, deniz sıcaklığı 6-8 ay boyunca 20 derecenin üzerinde oluyor. Bunun yanı sıra bu bölgeler; yayla, göl, orman, volkanik şekler, tarihi uygarlıkların kalıntıları, yöresel yemekleri, sanat yapıları ve renkli folkloru ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
- Marmara Bölgesi
Türkiye’nin turizm geliri en fazla bölgesi olan Marmara Bölgesi, başta İstanbul olmak üzere, Bursa ve Edirne illeri ile Osmanlı’ya ait en çok eseri bulunduran yerlerdir. Sağlık turizminin de gelişim gösterdiği bölgede; Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’da kaplıcalar hizmet vermektedir. Kış turizminin merkezi olan Bursa-Uludağ’da yoğun ilgi gören yerlerin başında geliyor.
- Karadeniz Bölgesi
Dağları, yaylaları, doğal kıyı plajları, kaplıcaları ve gür bitki örtüsü sayesinde hem iç hem de dış turizm açısından oldukça önemli bir potansiyele sahip olan Karadeniz Bölgesi; Trabzon’da Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Karabük’te Safranbolu Evleri ve Bolu’da Yedigöller, Abant Gölü ile son derece beğeni kazanıyor.
- İç Anadolu Bölgesi
Nevşehir’de Peribacaları, Ihlara Vadisi, Yer altı Kentleri, Konya’da Selçuklu Eserleri, Mevlana Türbesi ve Antik Hitit Kentleri’ne sahip olan İç Anadolu Bölgesi, Erciyes ve Elmadağ sayesinde kış turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. Ayrıca her yıl Kayseri ve Konya’da gerçekleştirilen fuarlar, turizm ve ticaret etkinliklerini canlandırıyor.
- Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Doğu Anadolu Bölgesi, turizm kaynaklarını tarihi eserlerden oluşturuyor. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Kommagene Krallığı, Nemrut Dağı, Gürlevik Çağlayanı ve Van Gölü en önemli turizm merkezlerindendir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Nemrut Dağı (Adıyaman), Diyarbakır ve Şanlıurfa şehirlerindeki tarihi kalıntılar, bölgenin turizm kaynaklarındandır.