Bebeklerde oluşan ilk refleks, emme refleksidir. Bu refleks bebeklerin beslenmeleri için önemli bir reflekstir. Bunun yanı sıra bebekler ilk doğduklarında, yutma ve arama refleksi ile donanmış bir haldedirler. Yeni doğan refleksleri olarak birinci sırada bulunan bu hareketler, bebeklerin ihtiyaçlarına ve çevrelerini tanımalarına olanak sağlayan hareketlerdir.
Sıçrama refleksi; Moro Refleksi olarak da bilinen bu hareket, bebeklerin başlarını destek olmadan, havada tutabilmeleridir. Bu hareket, bebekler iki aylık olduğunda kaybolur.
Adım atma refleksi; bebeklerin ayakları, sağlam bir yüzeye temas ettiğinde ve dik tutulduğunda, adım atma hareketi yapar. Bu hareket, bebekler bir aylık olunca yok olur.
Koruyucu refleks; bebekleri narin ve savunmasız gibi görünse de, aslında görünmeyen ve bizim fark edemediğimiz birçok savunma hareketlerine sahiptirler. Mesela, bir yastığa burnunun üzerine düştüğünde, nefes almak için kafasını iki yana sallayarak kurtulur. Ya da kolları ile yastığı döverek, kendisinden uzaklaştırmak isteyecektir.
TNR Refleksi
Bebeklerde görülen en dikkat çekici reflekslerden bir tanesidir. Bebekler, başlarını bir yana çevirdiklerinde, baş tarafındaki kolu ileriye doğru uzanırken, diğer kolu arka tarafa doğru gergin bir şekilde uzanır. Bu hareket, yedi ay sonra kaybolur.